...

dilluns, 28 de març de 2011

UN GRAN RECITAL


EL PASSAT DISSABTE 26 DE MARÇ
L'ALUMNAT DE 4t DE PRIMÀRIA
VAM ESTAR A 
L'HOMENATGE A MIGUEL HERNÀNDEZ
ALLÍ VAREM PRESENTAR EL NOSTRE PROJECTE
REALITZAT A L'AULA DE MÚSICA
I QUE VOLEM EXPLICAR UNA MICA...


A PARTIR DE LA FIGURA DEL POETA VALENCIÀ, HEM ANAT CONEGUENT UNA MANERA ESPECIAL  DE FER POESIA, DE TRANSMETRE SENTIMENTS I PER DESCOMPTAT, HEM CONSEGUIT CONÉIXER  UN PERIODE D’UNA ÈPOCA RECENT DEL NOSTRE PAÍS: EL COMENÇAMENT DEL SEGLE XX.

AQUESTA MANERA TAN SINGULAR DE TRANSMETRE SENTIMENTS A TRAVÉS DE LA POESIA PERDURA ENCARA A DIA D’AVUÍ, PERQUE HI HA CANTANTS COM JOAN MANEL SERRAT, ENRIQUE MORENTE, JOSÉ MERCÉ O NACH SCRATCH QUE HAN UTILITZAT VERSOS DEL POETA PER A FER LES SEUES CANÇONS.

DESPRÉS D’ESCOLTAR DIFERENTS VERSIONS DE CANÇONS AMB VERSOS DEL POETA, ENS VA AGRADAR MOLTÍSSIM LA CANÇÓ DEL RAPER ALACANTÍ NACH SCRATCH ANOMENADA: “CONVERSO CON MIGUEL”, EN LA QUAL UTILITZA VERSOS DE DISTINTS POEMES PER A FER UNA ÚNICA CANÇÓ QUE LI RET HOMENATGE A LA FIGURA DEL POETA.

I NOSALTRES VAREM PENSAR… ¿I SI AGAFEM UN POEMA I LI DONEM  TAMBÉ FORMA DE RAP TAL I COM HA FET NACH?

PERÒ PRIMER QUE RES, HAVÍEM D’INVESTIGAR MÉS SOBRE EL RAP I EL HIP-HOP, DONCS CALIA DONAR-LI L’ESTRUCTURA ADEQUADA QUE NOSALTRES ANÀVEM BUSCANT. AIXÍ DONCS, ENS POSAREM A LA TASCA…

PEL QUE FA AL HIP HOP HEM VIST QUE ÉS UN MOVIMENT CULTURAL I ARTISTIC AMB 4 ELEMENTS FONAMENTALS QUE SÓN: MC, DJ, BREAKDANCE I EL GRAFFITI.

EL RAP ÉS LA UNIÓ DE DOS D’ELLS: MC I DJ. AIXÍ QUE PODEM DIR QUE EL RAP CONSISTEIX EN CANTAR O PARLAR LLETRES RIMADES ACOMPANYADES D’UN RITME QUE ES REPETEIX COSTANMENT.

AIXÍ, JA TENÍEM CLAR EL TIPUS DE MÚSICA, ENS CALIA DONCS TROBAR UN BON POEMA I ENS DECIDIREM PER UN DE MOLT BONIC ANOMENAT: “NANAS DE LA CEBOLLA”.  ENS FALTAVA NOMÉS UNA MÚSICA D’ACOMPANYAMENT, AIXÍ COM ESTUDIAR DE QUINA MANERA UNIRÍEM  AMBDUES PARTS.

PEL QUE FA A LA MELODIA QUE ES REPETEIX A LLARG DE LA CANÇÓ, L’HEM COMPOSADA A PARTIR DEL NOM  “MIGUEL”.

VAM FER UNA GRAELLA EN LA QUAL POSÀVEM A LA PART ESQUERRA EL NOM DE LES NOTES MUSICALS I A LA PART DE DALT, EL TEMPS EN SEGONS. LA BARREJA DEL NOM AMB AQUEST QUADRE ENS VA DONAR LA MELODIA QUE ENS ACOMPANYA DURANT TOT EL RAP.

AMB TOTES LES PARTS BEN DEFINIDES VAM COMENÇAR A DONAR-LI FORMA AMB UNA ESTRUCTURA ORDENANDA: UNA INTRODUCCIÓ DE RITME I BAIXOS, SEGUIDAMENT LES FLAUTES I A CONTINUACIÓ SONA EL NOM DE “MIGUEL”,  POSTERIORMENT ES RECITA UNA ESTROFA DE LA POESIA, FINS UN TOTAL DE 12 ESTROFES QUE ÉS QUAN ARRIBEM AL FINAL, EN EL QUAL ANEM DESAPAREGUENT A POC A POC, TAL I COM OCORREGUÉ AMB LA POESIA DEL POETA EN ELS ÚLTIMS ANYS DE LA SEUA VIDA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada